Waarom pvc?

Dat is misschien wel de meest gestelde vraag. Naast de aantrekkelijke prijs biedt PVC  diverse voordelen ten aanzien van een houten vloer, tegelvloer of laminaatvloer. 

 • Vochtbesteding
  PVC vloeren zijn zeer vochtbestendig, omdat ze van kunststof zijn gemaakt.  De toplaag van PVC is 100% waterdicht. Om deze vochtbestendigheid in alle ruimten te garanderen, gebruikt Hansen vloeren verschillende lijmsoorten. Hierdoor kunnen ook de natte ruimtes in uw woning voorzien van PVC.

 • Onderhoudsarm
  Een PVC vloer vergt weinig onderhoud. Enkel incidenteel stofzuigen en dweilen is voldoende om de vloeren in topconditie te houden. 
  Uw houtlook PVC vloer hoeft dan ook niet geschuurd, gelakt of geolied te worden. 

  In tegenstelling tot laminaat zal PCV ook bij vocht niet bol gaan staan. 
 • Duurzaam
  Een kwalitatief hoogwaardige PVC vloer gaat tot wel 30 jaar mee. PVC is dan ook sterker dan veel andere vloersoorten zoals laminaat en vinyl.
 • Geschikt voor vloerverwarming
  PVC vloeren zijn zeer geschikt in huizen met vloerverwarming. De zogenaamde warmteweerstand van PVC is laag in vergelijking met andere materiaalsoorten, zoals laminaat. PVC vloeren zijn dun en laten warmte goed door. Doordat PVC vloeren de afgegeven warmte dus goed geleiden, zorgen ze ervoor dat uw vloerverwarming tot zijn recht komt en de energiekosten niet onnodig hoog worden. 
 • Geluiddempend
  Voor veel mensen het geluid van een vloer een belangrijke factor in hun keuze. Een vloer die geluiden dempt is ideaal, zowel voor uzelf als voor uw medebewoners en buren.
  PVC vloeren zijn van nature geluiddempend en worden bovendien direct op de ondergrond van je woning geplaatst. Doordat er geen ruimte tussen de vloer en ondergrond aanwezig is, zal er vrijwel geen sprake van contactgeluid zijn.
  In appartementen maakt Hanssen vloeren gebruik van een speciale ondervloer; Jumpax. Door hier op de verlijmen vergroten we de geluiddemping met minimaal 10db extra!
 •  Makkelijk te repareren of vervangen
  PVC bestaat uit aparte lamellen die los van elkaar vervangen kunnen worden. Als de vloer onverhoopt beschadigd raakt, kunnen wij deze eenvoudig van elkaar loshalen en er nieuwe tussen plaatsen. Hierdoor geniet je langer van je mooie vloer en worden hoge kosten vermeden. 
 • Milieuvriendelijk
  Er bestaat geen gezondheidsrisico voor mens en dier en er komen geen schadelijke stoffen vrij in de lucht als gevolg van materiaal veroudering. PVC is de milieuvriendelijkste kunststofsoort voor diverse werkzaamheden.